OBAVEŠTENJE O PRIVATNOSTI ZA POSETIOCE INTERNET STRANICE

 Ovim putem Vas obaveštavamo o informacijama koje prikupljamo od Vas kada stupate u interakciju sa sadržajima na vebsajtu platforme E-učenje www.lppp.rs . Prikupljajući ove informacije, mi delujemo kao rukovalac obrade ličnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije (Sl. glasnik RS, br. 87/2018) i Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti EU (GDPR). U nastavku možete pronaći više informacija o nama, zašto i kako koristimo Vaše podatke i koja su Vaša prava kada je reč o zaštiti ličnih podataka.

 

 Ko smo mi?

 Nalazite se na vebsajtu/platformi za E-učenje, koji sprovodi NALED uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida). Rukovalac podacima koje dostavljate je - NACIONALNA ALIJANSA ZA LOKALNI EKONOMSKI RAZVOJ – NALED, sa sedištem u Beogradu, ulica Makedonska 30/VII, matični broj: 17646887. Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa upotrebom Vaših ličnih podataka, možete stupiti u kontakt sa nama putem e-pošte: info@lppp.rs.  

 

Koje lične podatke prikupljamo?

 

Vaše lične podatke prikupljamo prilikom popunjavanja formulara na vebsajtu platforme za E-učenje, poput:

a) formular za prijavu za pohađanje kursa i usavršavanje u oblasti javni nabavki – u ove svrhe se prikupljaju i čuvaju podaci poput korisničko ime, lozinka, email, ime, prezime, uloga (naručilac ili ponuđac) jer je zamisao da registrovan korisnik (naručilac ili ponuđac) može da radi testove i vidi svoj napredak, dobija obaveštenja o novim obukama itd.

b) kontakt forme i drugi formulari – u ove svrhe se prikupljaju i čuvaju podaci poput imena i prezimena i e-mail adrese.

Svi podaci se prikupljaju uz Vašu dozvolu prilikom popunjavanja formulara/prijave. Podaci prikupljeni preko vebsajtu platforme www.lppp.rs biće obrađeni u skladu sa pravilima privatnosti Moodle LMS.

Obuke će biti objavljene na platformi E-učenje, a ponuđači i naručioci će svoje prijave za obuke slati na mejl efektivnenababavke@naled.rs.

 

Zašto prikupljamo ove informacije?

Lični podaci prikupljeni kroz prijavu biće korišćeni u svrhu statističke obrade, i eventualno kontaktiranje kandidata, a takođe će biti uključeni u bazu podataka radi obaveštavanja o aktuelnostima, događajima i drugim informacijama u vezi sa E-učenje platformom. Svi prikupljeni podaci neće biti ni na koji način zloupotrebljeni od strane rukovaoca podacima, i ni u jednom trenutku neće biti predmet prodaje na tržištu. Svi zaposleni na E-učenje platformi, kao i poslovni partneri, odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Podaci prikupljeni preko spoljašnjih platformi se koriste u skladu sa pravilima i politikom navedenih platform. Podaci prikupljeni putem kolačića prikupljaju se i u cilju poboljšanja izgleda, sadržaja i funkcionalnosti sajta/platforme, dijagnostike, kao i u svrhu prilagođavanja komunikacije ka Vama u skladu sa Vašim interesovanjima. Podaci prikupljeni preko spoljašnjih platformi se koriste u skladu sa pravilima i politikom navedenih platformi poput Google Analytics i Meta Pixel.

 

Šta radimo sa vašim podacima?

 Vaše prijave, upiti/formulari sa ličnim podacima se čuvaju u našem sistemu. Prilikom kontaktiranja, pročitaćemo Vašu poruku i obično ćemo Vam odgovoriti istim putem kojim smo Vaš upit i dobili. Možemo tražiti Vašu saglasnost da zadržimo Vaše podatke u našem sistemu, kako bismo Vam poslali dalje informacije za koje mislimo da bi Vas mogle zanimati. Te podatke nećemo koristiti za donošenje automatizovanih odluka koje bi mogle uticati na Vas. U slučaju ličnih podataka priloženih prilikom slanja prijave na konkurs, dajete pristanak da platforma E-učenje i povezani partneri sakupljaju i obrađuju, odnosno međusobno prosleđuju i razmenjuju podatke navedene u prijavi u svrhu sprovođenja selekcije prijava. Takođe možemo tražiti Vašu saglasnost da zadržimo Vaše podatke u našem sistemu, kako bismo Vam poslali dalje informacije za koje mislimo da bi Vas mogle zanimati. Te podatke nećemo koristiti za donošenje automatizovanih odluka koje bi mogle uticati na Vas.

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

 Svi prikupljeni podaci dobijeni kroz prijavne formulare i kontakt forme, kao i podaci generisani upotrebom “kolačića”, čuvaju se u našem sistemu na neodređeni period, a najmanje u periodu trajanja projekta, do 25.08.2025. godine.

U bilo kom trenutku, na Vaš zahtev možemo izbrisati Vaše podatke iz sistema. Vaša prava Vi imate pravo da nas pitate kakve podatke imamo o Vama, možete dobiti uvid u njih, a možete tražiti i da ih ispravimo ako su netačni. Takođe, možete tražiti da se oni izbrišu, kao i da Vam dostavimo kopiju istih. Možete nas takođe zamoliti da u bilo kojem trenutku prestanemo da koristimo Vaše podatke, tako što ćete nam se direktno obratiti na ranije navedene kontakt podatke.

 

Vaše pravo na žalbu

Ako imate pritužbu na našu obradu Vaših podataka, zamolili bismo Vas da se prvo obratite nama direktno, kako bismo mogli da rešimo Vašu žalbu. Možete se obratiti i Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti putem internet stranice www.poverenik.rs ili pisati na office@poverenik.rs. Prihvatanjem Uslova potvrđujete da ste upoznati sa pravom da u svakom trenutku možete u celini povući ovu izjavu o saglasnosti. Obaveštenje o kolačićima za vreme korišćenja bilo koje stranice na sajtu platforme E-učenje www.lppp.rs, NALED može da sačuva određene informacije na korisnikov uređaj, putem "kolačića" (eng. "cookies"). Kolačići omogućavaju da se sadržaj stranica prilagodi potrebama korisnika, pružajući na taj način unapređenu funkcionalnost i poboljšano korisničko iskustvo. Kolačići se mogu koristiti i za analizu korišćenja internet stranica. Klikom na "Slažem se" dajete saglasnost za korišćenje kolačića u analitičke, funkcionalne i reklamne svrhe.